Kuka Kaisa?

Olen tamperelainen sosialidemokraatti, entinen sirkuslainen ja kolmen lapsen äiti. Olen lujatahtoinen vaikuttaja, joka uskoo oikeudenmukaisen maailman olevan mahdollinen, jos jokainen tekee sen eteen edes vähän.

Kotini on Tampereen Tahmelassa, jossa pyörii kolmilapsisen uusperheen varsin vauhdikas arki. Siinä sekoittuvat kahden kulttuurin ja kotimaan välillä kulkeminen, työt Helsingissä, harrastukset ja luottamustoimet, sekä esiintyvän taitelijan epäsäännölliset arki. Tässä kokonaisuudessa tarvitaan sekä huumoria että lähipiirin ja yhteiskunnan tukea.

Identiteetiltäni olen tamperelainen, eurooppalainen, demokraattinen sosialisti ja feministi. Olen toiminut ja työskennellyt pitkään eurooppalaisissa järjestöissä ja eurooppalaisessa politiikassa. Asuin vuosia Iso-Britanniassa, työskentelin pitkään Belgiassa ja olen saanut kiertää luottamustoimien ja töiden kautta eri maissa ja kulttuureissa, oppien sekä kunnioittamaan muita että arvostamaan omaamme.

Töitä olen tehnyt niin kulttuurin, tutkimuksen kuin politiikan parissa, mutta valtaosan työurastani olen saanut edistää sosialidemokratiaa erilaisissa tehtävissä.

Kulttuurilla ja erityisesti Sorin Sirkuksella on tärkeä paikka sydämessäni, olen kasvanut sirkuksella aikuiseksi, toimin aikani sirkustaiteen opettajana ja vuosia myöhemmin sirkuskoulun apulaisrehtorina ja rehtorina. 400 oppilaan ja muutaman kymmenen työntekijän työyhteisössä opin paljon niin johtamisesta, kuuntelemisesta kuin sitkeydestäkin. Ja siitä, miksi on niin tärkeää, että ihan jokaisella lapsella on mahdollisuus harrastaa.

Nykyisin päivätyöni on politiikan parissa. Toimin SDP:n poliittisen valmistelun päällikkönä, eli vastaan ohjelmatyön, tutkimuksen ja puolueen työryhmien työn toteutumisesta, jotta sosialidemokraattiset tavoitteet etenisivät konkreettiseksi politiikaksi. Olen saanut tehdä tätä työtä niin poikkeusaikana kuin nyt ihmisiä kohdaten.

Nykyiseen työhöni tulin Kalevi Sorsa -säätiön toiminnanjohtajan paikalta. Sorsa -säätiö on ajatuspaja, joka tekee laadukasta tutkimusta eriarvoisuudesta ja oikeudenmukaisesta siirtymästä. Lisäksi säätiö  tekee aivan konkreettista demokratiatyötä, tällä hetkellä Pohjois-Makedoniassa, Albaniassa ja Bosnia ja Hertsegovinassa.

Lisäksi olen aina ollut järjestöaktiivi, niin sosialidemokraattisessa liikkeessä kuin muuallakin. Toimin edelleen kulttuurijärjestöissä ja nuorisotyötä edistävissä järjestöissä. Puolueen järjestökentässä olen saanut toimia lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä osaston puheenjohtajasta ja piirin varapuheenjohtajasta puoluehallitukseen. Tunnen puolueen ja sen lähijärjestöt läheisesti. Olen johtanut järjestö- ja kampanjatyötä yliopppilaskunnan vaaleista EU:n laajuiseen nuorisotakuu-kampanjaan.

Mutta ennen kaikkea innostun yhä eniten ihmisten kohtaamisesta, keskusteluista ja yhdessä asetettujen tavoitteiden eteenpäin viemisestä. Työstä oikeudenmukaisemman, vapaamman ja solidaarisemman maailman puolesta. Siitähän kaikessa sosialidemokraattisessa (järjestö)työssä on kyse!

***

Työkokemukseni

POLIITTISEN VALMISTELUN PÄÄLLIKKÖ, SDP, 11/2020 –

Vastaan ohjelmatyön, tutkimuksen ja puolueen työryhmien työn toteutumisesta, jotta sosialidemokraattiset tavoitteet etenisivät konkreettiseksi politiikaksi ja toimiksi.

TOIMINNANJOHTAJA, KALEVI SORSA -SÄÄTIÖ, 2/2018 – 12/2020

Kalevi Sorsa -säätiön toiminnanjohtaja. Säätiö on yhteiskunnallista tutkimusta ja demokratiatyötä tekevä ajatuspaja. Säätiö on aktiivinen tiedontuottaja sekä yhteiskunnallinen keskustelija, jonka tavoitteena on tukea päätöksentekoa tutkitulla tiedolla ja vaikuttaa yhteiskunnan kehitykseen tasa-arvoisempaan, vapaampaan ja solidaarisempaan suuntana.

REHTORI, SORIN SIRKUS RY, 1/2017 -1/2018 

Sorin Sirkuksen sirkuskoulun rehtori. Sorin Sirkus on taiteen perusopetusta antava sirkuskoulu, jossa sirkusta harrastaa nelisensataa 4-20-vuotiasta lasta ja nuorta. Lisäksi toimimme laajasti sosiaalisen sirkuksen kentällä erilaisten hankkeiden ja ryhmien kanssa.

APULAISREHTORI, SORIN SIRKUS RY, 1/2013 – 12/2016

Sorin Sirkuksen sirkuskoulun apulaisrehtori. Sorin Sirkus on taiteen perusopetusta antava sirkuskoulu, jossa sirkusta harrastaa nelisensataa 4-20-vuotiasta lasta ja nuorta.

PUHEENJOHTAJA, YOUNG EUROPEAN SOCIALISTS – YES, 4/2011 – 4/2015

Päätoiminen puheenjohtajuus järjestössä, joka kokoaa yhteen nuoriso- ja opiskelijajärjestöjä yli 40 maasta.

PUOLUEJOHTAJAN AVUSTAJA EDUSKUNNASSA, 8/2009-8/2010

Toimin SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilaisen avustajana eduskunnassa, osana puoluejohtajan esikuntaa. Vastuualueena vaalipiiri, kansalaisyhteydet, sekä jaetusti viestintä, taustoitus ja puheenkirjoitus.

PÄÄSIHTEERI, SOSIALIDEMOKRAATTISET OPISKELIJAT SONK RY, 8/2007-7/2009

Pääsihteerin työnkuvaan kuului talous- ja järjestöhallinto, esimiestyö, liittohallitusten kokousten valmistelu ja esittely sekä poliittinen vaikuttamistyö.

JÄRJESTÖSIHTEERI, FÖRENINGEN NORDENS SOCIALDEMOKRATISKA UNGDOMSFÖRBUND, 4/2007-12/2007

Pohjoismaisten nuorisojärjestöjen yhteistyöjärjestön työn koordinointi, kokousten ja tapahtumien valmistelu ja apurahahakemusten valmistelu ja raportointi.

OIKEUSMINISTERIN AVUSTAJA, 8/2006-3/2007

Vastuualueina kansalaisviestintä, eduskuntatyön koordinointi ja ministerin yleinen poliittinen avustaminen.

SIRKUSOPETTAJA, SORIN SIRKUS, TAMPERE, 6/2003-12/2003

Toimin taiteen perusopetusta antavan Sorin Sirkuksen päätoimisena opettajana ja esiintyvän ryhmän valmentajana.

**

Koulutus

Helsingin yliopisto: VTM, valtio-opin maisteriohjelma, pääaine yleinen valtio-oppi

University of Southampton: BSc (Hons) in Politics and International Relations

**

Joitakin luottamustoimia vuosien varrelta

1/2021 – Kalevi Sorsa -säätiön hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja

1/2020 – Taitoliiton hallituksen jäsen

6/2019 – 6/2021 Tampereen kaupunginhallituksen varajäsen

2/2017 – 11/2020 SDP:n puoluehallituksen jäsen

4/2017- 8/2020 SDP:n periaatejulistusta valmistelevan työryhmän puheenjohtaja

6/2017 – 6/2021 Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan jäsen

1/2016 – 4/2018 Esittävien taiteiden oppilaitosten liiton (ETOL) puheenjohtaja

1/2016 – 5/2018 Taiteen perusopetusliiton hallituksen jäsen, varapuheenjohtaja (2017-2018)

2016 – 2021 Solidaarisuus säätiön hallituksen jäsen

2016 – 2019 Pirkanmaan SDP:n varapuheenjohtaja

8/2011 – 12/2014 Euroopan sos.dem. puolueen (PES)  nuorisotyöttömyystyöryhmän puheenjohtaja

4/2011 – 4/2015 PES Womenin Executive Board’n jäsen

4/2011 – 4/2015 Young European Socialist, puheenjohtaja

04/2009 – 04/2011 ECOSY – Young European Socialists, varapuheenjohtaja